• Alle recepturen op onze blog kunnen ook besteld worden in take away.
  • meer info: www.pastazianna.be of
  • bel :0476/897735

Delizie al limone

Gepubliceerd op 27 januari 2021 om 12:58

Delizie al limone (citroengebak)

27/01/2021

ingrediënten: 

Voor het deeg:

65 gr. Zelfrijzende bloem

50 gr. Suiker

40 gr. Water

5 Eieren

25 gr. Bloemsuiker

Sap van 1 citroen

Voor de vulling:

1 Liter melk

12 eigelen

180 gr. Suiker

50 gr. Maïzena

40 gr. Bloem

2 zakjes vanillesuiker

250 gr. Citroenyoghurt (gesuikerd)

25 cl. Zi'Anna's limoncello

Zeste van 2 citroenen

Sap van 1 citroen

Bereiding:

Het koekje

Klop 5 eigelen samen met 50 gr. suiker in de keukenrobot tot een witte massa, voeg de zelfrijzende bloem toe.

Meng het citroensap met het water en voeg dit op lage stand toe aan het deeg.

Klop de eiwitten stijf met 25 gr. bloemsuiker.

Meng de eiwitten voorzichtig met een spatel onder het deeg en verdeel in ingevette vormen om af te bakken in de oven op 160°C gedurende een 15-tal minuten.

Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

De vulling

Maak een banketbakkersroom door de eigelen met de suiker op te kloppen, voeg hieraan de bloem toe en de vanillesuiker.

Kook de melk samen met de zeste van de citroen en de limoncello.

Giet het kokende mengsel voorzichtig op het mengsel en doe terug in de pot om even te laten opkoken.

Stort het beslag op een platte plaat, dek af met plastiekfolie (voorkomen van velvorming) en laat het geheel afkoelen.

De afwerking

Snijd de koekjes doormidden en vul deze met de helft van de banketbakkersroom.

Leg de opgevulde koekjes terug op de rooster en besprenkel deze met limoncello.

De andere helft van de banketbakkersroom mengen met de citroenyoghurt en de rest van de citroenzeste.

Nappeer de koekjes met de créme en laat ze nog even in de koelkast afkoelen.

Werk af met zeste en gesuikerde decoratie

Buon apetito.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.