Delizie al limone (citroengebak)
27/01/2021
ingrediënten:
Voor het deeg:
65 gr. Zelfrijzende bloem
50 gr. Suiker
40 gr. Water
5 Eieren
25 gr. Bloemsuiker
Sap van 1 citroen
Voor de vulling:
1 Liter melk
12 eigelen
180 gr. Suiker
50 gr. Maïzena
40 gr. Bloem
2 zakjes vanillesuiker
250 gr. Citroenyoghurt (gesuikerd)
25 cl. Zi'Anna's limoncello
Zeste van 2 citroenen
Sap van 1 citroen
Bereiding:
Het koekje
Klop 5 eigelen samen met 50 gr. suiker in de keukenrobot tot een witte massa, voeg de zelfrijzende bloem toe.
Meng het citroensap met het water en voeg dit op lage stand toe aan het deeg.
Klop de eiwitten stijf met 25 gr. bloemsuiker.
Meng de eiwitten voorzichtig met een spatel onder het deeg en verdeel in ingevette vormen om af te bakken in de oven op 160°C gedurende een 15-tal minuten.
Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
De vulling
Maak een banketbakkersroom door de eigelen met de suiker op te kloppen, voeg hieraan de bloem toe en de vanillesuiker.
Kook de melk samen met de zeste van de citroen en de limoncello.
Giet het kokende mengsel voorzichtig op het mengsel en doe terug in de pot om even te laten opkoken.
Stort het beslag op een platte plaat, dek af met plastiekfolie (voorkomen van velvorming) en laat het geheel afkoelen.
De afwerking
Snijd de koekjes doormidden en vul deze met de helft van de banketbakkersroom.
Leg de opgevulde koekjes terug op de rooster en besprenkel deze met limoncello.
De andere helft van de banketbakkersroom mengen met de citroenyoghurt en de rest van de citroenzeste.
Nappeer de koekjes met de créme en laat ze nog even in de koelkast afkoelen.
Werk af met zeste en gesuikerde decoratie
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties