Verse pasta

Nieuw deegje geleerd in Italië

In ons deeg maken wij steeds gebruik van hele eieren maar ditmaal gebruiken we enkel de eigelen.

Wat betreft de hoeveelheid, nemen we dezelfde hoeveelheid eigeel als bloem (tipo oo) en gebruiken we slechts 1 soort bloem.

Het deeg ziet er veel geler uit na het kneden en is makkelijker bewerkbaar, voller van smaak en mooier resultaat na het koken.

De basis blijft hetzelfde maar het resultaat is totaal niet te vergelijken.

Enkele foto's van onze eerste Gaganelli's.

Pasta lovers are better lovers

Pasta Zi'Anna is ontstaan uit echte liefde voor pasta.

Pasta maken kan op verschillende wijzen.

Zo doen wij het:

ravioli en lasagne

*Voor onze ravioli en lasagne gebruiken wij volgende basis en hoeveelheden.

1 Volledig  ei + 83 gr. Farina di grano tenero (tipo 00)+snuifje zout.

Het geheel goed mengen en er een bol van maken.

Heel belangrijk voor een goede pasta is het deeg in plastiekfolie wikkelen en gedurende 1/2 uur laten rusten op kamertemperatuur.

Nadien kan het deeg makkelijk uitgerold en bewerkt worden.

TIP: Bestrooi steeds je werkvlak met voldoende bloem.

 

Penne, linguine, tagliatelle, spaghetti, pappardelle

Hier gebruiken we een mengeling van 2 soorten bloem.

1 Volledig ei + 95ml.water + 200 gr. semola di grano duro + 50gr. farina di grano tenero (tipo 00) + snuifje zout.

Deze mengeling op zijn geheel in de pastamachine en deze doet zijn werk.

Gekleurde pasta kan natuurlijk ook :

Voor onze rode pasta vervangen wij het water door sap van rode biet.

Voor onze groene pasta vervangen  wij het water door afgekoeld sap van verse spinazie en voor de zwarte pasta voegen we inktvisinkt toe.

TIP: De Philips pastamaker die in elke handel te verkrijgen is ideaal om thuis  te genieten van verse pasta.