Ditali met balletjes wortelen en madeirasausje
27/01/2021
ingrediënten:
300 gr. Rundsgehakt
2 Sjalot
3 Teentjes look
1 Ei
100 gr. paneermeel
1 Kl. Sambal
Zi'Anna's olijfolie
2 Takken groene selder
6 Grote wortelen
1 Fles zi'Anna's passata
Laurierblad
Tijm
20 ml. Madeira
250 gr. Ditali pasta van Panzani
Rozemarijn
Bereiding:
Doe het rundergehakt in de keukenrobot samen met 1 gesnipperde sjalot, 1 ei, paneermeel, 1 gehakt teentje look en een koffielepel sambal en laat het geheel mengen.
Rol balletjes van het gehaktmengsel en kleur de balletjes aan in Zi'Anna's olijfolie.
Zet de balletjes aan de kant.
Stoof de selder samen met 2 sjalotten en 2 wortels, de rest van de look aan in olijfollie, kruid met peper, zout, laurierblad en rozemarijn.
Voeg de passata toe en laat 30-tal minuten sudderen.
Kook ondertussen de rest van de gesneden wortelen in gezouten water.
Haal de laurier, tijm en rozemarijn uit de saus en mix de saus.
Voeg de balletjes, de Madeira en de gekookte wortelen toe aan des aus en laat het geheel nog een 10-tal minuten doorkoken.
Kook de ditali "al dente" in kokend gezouten water.
Giet de pasta af en oversaus met de balletjessaus.
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties