Zi'Anna's parmigiana di melanzane

eentje VOOR DE VEGGIES.

melanzane alla Parmigiana(gratin van aubergines)

ingrediënten:

Bereiding:

  1. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en laat ze in een vergiet 20 min. uitlekken.
  2. Verhit ondertussen 3 el  Zi'Anna's olijfolie in een pan en fruit de gesneden knoflook 2 min. Voeg de Passata van Zi'Anna toe en roer
  3. . Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat 15 min. zachtjes koken.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Spoel de aubergines af en dep droog met keukenpapier. Bak de aubergines in delen, bak steeds in een scheut van de rest van de olie. Bak de plakken telkens 2 min. aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Leg een laag aubergine in de ovenschaal en schep er een laag tomatensaus op. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas, leg er een paar plakken mozzarella op en scheur er wat blaadjes basilicum over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag aubergine. Bak ca. 30 min. in de oven.
  6. Buon Apetito.                                                                                                                         

                 TIP:Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.Verwarm 20 min.

in de oven op 180 °C.

                         Kook de korst van de Parmigiano mee in de tomatensaus dit zorgt voor een lichte binding alsook voor een extra smaakje.

Wanneer je aan comfortfood denkt, zou “melanzane alla parmigiana” hoog op je lijstje moeten staan. Aubergine, tomaat, en héél veel kaas in laagjes uit de oven. Dat is eigenlijk waar dit gerecht uit bestaat. Simpel, maar oh zo lekker! Melanzane komt uit Zuid-Italië, en de eerste versies van werden bereid met boter, roomsaus, kaneel en nog meer kruiden, waarna er een flinke laag Parmezaanse kaas overheen ging. Pas later werden er tomaten aan toegevoegd. Natuurlijk kun je ook aan dit gerecht bepaalde dingen toevoegen, of juist vervangen. Neem bijvoorbeeld oude kaas en serveer het met fettuccine en een frisse salade!

 

Marios wijntip:

Cont Sani “Enyou the Silence” – Marche Rosso

https://www.qualitywines-webshop.be/2019-Conti-SANI-Enjoy-the-silence-I.G.T.-Marche-Rosso-0.75l

 

Reactie plaatsen

Reacties

Mariola
3 jaar geleden

Zo mooi en duidelijk beschreven! Heb er nu wel echt goesting in!

Coppens Sylvie
3 jaar geleden

Wat een zalig recept. Dat is geleden van op mijn 5e huwelijksverjaardag reis dat ik dat nog gegeten heb in Venetië. Heerlijke herinnering!