Luigi's lasagne Cinquecento

Luigi's Lasagne Cinquecento

Ingrediënten:

1 Wortel

1 Stengel selder

1 Ui 

Zi'Anna's olijfolie

500 gr Gemengd gehakt

1 Glas witte wijn

2 Flessen Zi'Anna's passata

500 gr. lasagneblad

500 gr. Mozzarella

100 gr. Parmigiano Reggiano

Peper en zout

Enkele blaadjes basilicum

Bereiding :

Stoof de gewassen en gesneden ajuin, selder, wortel in Zi'Anna's olijfolie zachtjes aan.

Voeg het gemengd gehakt toe en laat meebakken.

Bevochtig met de witte wijn en laat meestoven tot de wijn verdampt.

Voeg de passata toe en laat het geheel 2 uur pruttelen op een zacht vuurtje.

Leg de saus afwisselend met de lasagnevellen en de mozzarella trapsgewijs in de ovenschotel.

En bak het geheel 30 min op 180°C.

De saus is op z'n best de dag ervoor gemaakt.

Buon apetito.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Ivano Dewulf
4 maanden geleden

Altijd lekker ik ben een beetje italaan