Lasagne met asperges, spinazie en schelvis.
Ingrediënten :
2 Eieren
200 gr. Semola bloem
1 Bussel asperges
150 gr. Parmigiano Reggiano
500 gr. Bladspinazie
3 Hardgekookte eieren
2 Dl. Melk
50 gr. Boter
50 gr. Bloem
1/2 Dl. Room
200 gr. Schelvis
1 Teentje look
Enkele kerstomaten
150 gr. Mozzarella
Bereiding :
Maak een pastadeeg met de semola en de eieren.
Laat het deeg rusten in plastiekfolie gedurende 30 min.
Rol het deeg uit en kook dit voor in gezouten water.
kook 3 eieren hard en pel ze.
Schil de asperges en kook ze beetgaar. Haal de asperges uit het kookvocht en leg de schelvis in het kookwater, laat deze pocheren gedurende 5 tal minuten en laat uitlekken op keukenpapier.
Bak de asperges kort aan in een klontje boter en kruid met een beetje nootmuskaat, peper en zout
Stoof de spinazie samen met een teentje look in de boter.
Maak een béchamel saus met de jus van de asperges en vis en werk af met de room.
Schik nu de ingrediënten in een ovenschotel, werk trapsgewijs :saus,
lasagneblad, asperge, gekookt ei, lasagneblad, Parmigiano, spinazie, saus mozzarella etc....
Bak de lasagne in de oven gedurende 30 min. op 180°C.
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties