Homemade cannelloni met gehakt
Ingrediënten:
Deeg
250 gr. Bloem (Tipo 00 )
4 Eieren
½ l. Melk
120 gr. Boter
Snuifje zout
De vulling :
350 gr. gehakt
100 gr. Mozzarella
100 gr. Parmigiano Reggiano
zwarte peper/zout/nootmuskaat
1 Eigeel
Basilicumblaadjes
Saus:
1 Ui
2 Teentjes look
1 Fles Zi'Anna's passata
Scheutje room
100 gr . Parmigiano Reggiano
Korst van de Parmigiano
Bereiding:
Snipper de ui en de look en stoof deze lichtjes aan in olijfolie,
voeg de passata (Zi'Anna) toe en laat zachtjes pruttelen onder deksel gedurende minstens 30 min.
(TIP: gooi de korst van de Parmezaankaas niet weg maar laat deze meekoken in de saus.) Voeg scheutje room en Parmigiano toe.
Meng eieren, melk, bloem en snuifje zout in keukenrobot en voeg al kloppend de gesmolten boter toe.
Bak het deeg op een laag vuur zoals pannenkoeken in olijfolie.(let wel laat ze niet kleuren).
Bak het gehakt en kruid met peper, zout.
Meng het gehakt met de Parmigiano, het ei, de in blokjes gesneden mozzarella en de basilicumblaadjes.
Rol het mengsel op tussen de gemaakte pannenkoeken en snijd de randen recht.
Neem een ovenschotel bedek de bodem met de saus leg de cannelloni's hierop, bedek de cannelloni's met een beetje saus,
overstrooi met verse basilicumblaadjes, Parmigiano en stukjes mozzarella.
Gratineer de ovenschotel onder de grill.
Buon Apetito.
Reactie plaatsen
Reacties