Zi'Anna's gnocchi met wortelpesto, hazelnoot en spekblokjes
Ingrediënten :
500 gr. Gnocchi
250 gr. Wortel
1 Sjalot
Tijm
150 gr. Hazelnoten
1 Teentje look
100 gr. Parmigiano Reggiano
Zout
75 ml Zi'Anna's olijfolie
Klontje boter
Bladpeterselie
400 gr. Spekblokjes
Bereiding :
Schil en snijd de wortel, look en ajuin.
Rooster de hazelnoten.
Bak de spekblokjes in een klontje boter en laat uitlekken op keukenpapier, zet aan de kant voor later.
Stoof de sjalot, look, en wortel aan in Zi'Anna's olijfolie samen met een takje verse tijm.
Doe de gestoofde groentjes samen met de hazelnoten in de cutter, haal het takje tijm eruit en laat het geheel draaien tot een gladde puree.
Voeg de helft van de Parmigiano toe en een geutje olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.
Kook de gnocchi in kokend gezouten water al dente.
Doe de pesto in een grote kom en voeg de pasta rechtstreeks uit het kookvocht toe aan de pesto.
Laat kort doorwarmen en voeg het spek toe.
Garneer met bladpeterselie en Parmigiano.
Heb je nadien nog een restje dan kan je er gewoon wat gemalen kaas overstrooien en afbakken in de oven zoals een macaroni.
Buon Apetito.
Reactie plaatsen
Reacties