Zi'Anna's Mandarinetto

Zi'Anna's Mandarinetto

Ingrediënten :

Voor ongeveer 3 liter Eindproduct
1 liter 96% Alcohol
30 Mandarijnen (Liefst onbespoten)
1 liter Water

1 kg. Fijne kristalsuiker

Bereiding : 

Schil de mandarijnen zo dun mogelijk. Zorg dat er zo min mogelijk wit aan de schil zit.

Hak de schil fijn en doe deze in een grote pot samen met de alcohol.

Doe een deksel op de pot en laat deze koel en donker 10 dagen staan.

Roer iedere dag even in de pot.

Na 10 dagen mag je de suikersiroop maken.

Zet het water op met  de suiker.

Roer tot alle suiker is opgelost.

Laat afkoelen tot de siroop koud is. 

Zeef de mandarijnenschillen door een koffiefilter.

Zorg dat de likeur helemaal helder is.

Giet de suikersiroop bij de alcohol.

Schenk de mandarinetto in flessen en bewaar op een koele plek. 

Serveer als digestief ijskoud na de maaltijd.

Mandarijnenlikeur oftewel Mandarinetto, maken wij maar 1 keer per jaar en in beperkte oplage.

Niet zo bekend als limoncello, maar minstens even lekker! Het écht dun schillen van de mandarijnen is zeker heel belangrijk.

Bereidingstijd: Ongeveer 1 uur + 10 dagen wachttijd.

Salute!!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.