Winterse ovenschotel met gehakt en courgettes

Winterse ovenschotel met gehakt en courgettes

Ingrediënten :

500 gr. gehakt (rund/varken)

1 Ui 

1 Teentje look

Ras el hanout

komijnpoeder

Coucouskruiden mix (Ducros)

2 Courgettes

Zi'Anna's olijfolie

6 Grote aardappelen

500 ml. Melk

30 gr. Boter

30 r. Bloem

Nootmuskaat

Scheutje room

100 gr. Parmigiano Reggiano

50 gr. Emmental

Paneermeel

Bereiding :

Kook de aardappelen met de schil voor 3/4 gaar.

Pel de aardappelen en snijd deze in schijfjes voor later.

Snipper de ajuin en de look en bak deze samen met het gehakt in olijfolie.

Kruid met de couscouskruiden.

Schep het vlees over in een ovenschotel.

Bak in dezelfde olie de courgettes kort aan en kruid met peper en zout.

Laat de courgettes uitlekken vooraleer ze te schikken op het gehakt.

Schik daarna de aardappelen trapsgewijs erop.

Maak een béchamelsaus en voeg hierbij de ras el hanout en het komijnpoeder toe.

Oversaus het geheel met de béchamel.

Bestrooi met Emmental, Parmigiano en paneermeel.

Leg enkele klontjes boter erbovenop en bak af in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 30 min. 

Buon Apetito.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.