Winterse ovenschotel met gehakt en courgettes
Ingrediënten :
500 gr. gehakt (rund/varken)
1 Ui
1 Teentje look
Ras el hanout
komijnpoeder
Coucouskruiden mix (Ducros)
2 Courgettes
Zi'Anna's olijfolie
6 Grote aardappelen
500 ml. Melk
30 gr. Boter
30 r. Bloem
Nootmuskaat
Scheutje room
100 gr. Parmigiano Reggiano
50 gr. Emmental
Paneermeel
Bereiding :
Kook de aardappelen met de schil voor 3/4 gaar.
Pel de aardappelen en snijd deze in schijfjes voor later.
Snipper de ajuin en de look en bak deze samen met het gehakt in olijfolie.
Kruid met de couscouskruiden.
Schep het vlees over in een ovenschotel.
Bak in dezelfde olie de courgettes kort aan en kruid met peper en zout.
Laat de courgettes uitlekken vooraleer ze te schikken op het gehakt.
Schik daarna de aardappelen trapsgewijs erop.
Maak een béchamelsaus en voeg hierbij de ras el hanout en het komijnpoeder toe.
Oversaus het geheel met de béchamel.
Bestrooi met Emmental, Parmigiano en paneermeel.
Leg enkele klontjes boter erbovenop en bak af in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 30 min.
Buon Apetito.
Reactie plaatsen
Reacties