Bomboloni
Ingrediënten :
Voor het beslag:
Voor de vulling:
Bereiding :
Meng de gist met de lauwe melk.
Voeg de suiker, de zonnebloemolie, de zeste van de sinaasappel, vanillesuiker, de eieren en de bloem toe.
Kneed tot een stevig deeg.
Bol het deeg op en leg het in een grote kom. Dek af met plasticfolie en laat het minimum twee uur rusten op kamertemperatuur.
Maak ondertussen de vulling. Rooster de hazelnoten.
Verwarm de melk en voeg de vanillesuiker toe.
Doe de hazelnoten bij de warme melk en mix glad.
Klop de eierdooiers met suiker en voeg de bloem en de nutella toe.
Doe de warme hazelnootmelk bij het eiermengsel.
Laat het geheel al roerend binden op het vuur.
Rol intussen het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte.
Steek er rondjes uit en frituur ze op 170°C in de friteuse.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en rol ze door de suiker.
Doe de hazelnootcrème in een spuitzak. Vul de bomboloni met de hazelnootcrème. Werk de bomboloni af met extra nutella en bloemsuiker.
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties