Calamarata met varkensreepjes en erwtenpesto

Calamarata met varkensreepjes en erwtenpesto :

Ingrediënten :

200 gr. Varkensreepjes

300 gr. Penne

100 gr. Ricotta

250 gr. Erwtjes (diepvries)

1 Ajuin

2 Teentjes look

Taco kruiden (Verstegen)

1 Rood pepertje

300 gr. Parmigiano Reggiano

Muntblaadjes

150 gr. Pijnboompitten

Zi'Anna's olijfolie

Rasp van 1 citroen

 

Bereiding :

Kruid het varkensvlees met tacokruiden, en snijd in reepjes.

Snipper de ajuin en de look.

Bak de reepjes samen met de ajuin en de look kort aan in olijfolie en leg aan de kant voor later.

Zet een pot op met gezouten water en blancheer hierin kort de erwtjes en koel ze onmiddelijk af in ijswater. (om de groene kleur te behouden).

Doe 3/4 van de erwtjes samen met 3 eetlepels ricotta, de Parmigiano, de pijnboompitten en enkele blaadjes munt in de blender.

Laat draaien tot een mooie gladde pesto.

Kruid af met peper, zout en een beetje olijfolie.

De rest van de erwtjes gebruiken we om het gerecht  te garneren.

Kook de pasta in gezouten water al dente.

Meng de pasta met de pesto, voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe en laat nog heel even goed doorwarmen.

Voeg de varkensreepjes toe en serveer.

Garneer met enkele takjes munt en vers geraspte Parmigiano en beetje geraspte citroenschil.

Buon Apetito.

Tip : Ook lekker met stukjes chipolata of merguez ipv de varkensreepjes.

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.