Calamarata met varkensreepjes en erwtenpesto :
Ingrediënten :
200 gr. Varkensreepjes
300 gr. Penne
100 gr. Ricotta
250 gr. Erwtjes (diepvries)
1 Ajuin
2 Teentjes look
Taco kruiden (Verstegen)
1 Rood pepertje
300 gr. Parmigiano Reggiano
Muntblaadjes
150 gr. Pijnboompitten
Zi'Anna's olijfolie
Rasp van 1 citroen
Bereiding :
Kruid het varkensvlees met tacokruiden, en snijd in reepjes.
Snipper de ajuin en de look.
Bak de reepjes samen met de ajuin en de look kort aan in olijfolie en leg aan de kant voor later.
Zet een pot op met gezouten water en blancheer hierin kort de erwtjes en koel ze onmiddelijk af in ijswater. (om de groene kleur te behouden).
Doe 3/4 van de erwtjes samen met 3 eetlepels ricotta, de Parmigiano, de pijnboompitten en enkele blaadjes munt in de blender.
Laat draaien tot een mooie gladde pesto.
Kruid af met peper, zout en een beetje olijfolie.
De rest van de erwtjes gebruiken we om het gerecht te garneren.
Kook de pasta in gezouten water al dente.
Meng de pasta met de pesto, voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe en laat nog heel even goed doorwarmen.
Voeg de varkensreepjes toe en serveer.
Garneer met enkele takjes munt en vers geraspte Parmigiano en beetje geraspte citroenschil.
Buon Apetito.
Tip : Ook lekker met stukjes chipolata of merguez ipv de varkensreepjes.
Reactie plaatsen
Reacties