Home made Italiaans plat brood "Bruschetta"
Ingrediënten :
200 gram bloem
200 ml volle platte kaas (niet gesuikerd)
3 El. Zi'Anna's olijfolie
1 Tl. bakpoeder
2 El.Oregano (gedroogd)
2 El tijm (gedroogd)
1 El.rozemarijn (gedroogd)
1 Ui
7 gr Grof zout
150 gr. San Marzano tomaten
1 Potje Zi'Anna's tapenade
Bruschettakruiden
Basilicumblaadjes
125 gr. Rucola
Bereiding :
Doe de bloem en het bakpoeder in de mengkom en voeg hier de gedroogde of verse oregano, tijm, rozemarijn en wat peper en zout toe.
Schep de platte kaas erbij en meng met 3 el olijfolie.
Laat het deeg kneden tot een soepele bal.
Is het deeg te droog, voeg dan nog wat platte kaas bij. Is het te nat, voeg dan nog wat bloem toe.
Bestrooi je werkvlak met bloem.
Verdeel het deeg in een 10 tal gelijke porties en maak er balletjes van.
Rol de balletjes uit tot een platte, ronde lap.
Leg boterpapier op de bakplaat.
Leg het deeg op het boterpapier en druk met je handen of met de deegrol het brood plat.
Schil de ui en snijd deze in hele fijne ringen. Leg de ui op het Italiaans platbrood en druk voorzichtig in het deeg.
Strooi tot slot nog een klein beetje rozemarijn en grof zeezout over het Italiaans platbrood.
Schuif nu het brood in de oven 180°C en bak in 25 minuten.
Of bak ze in een pan met een klein beetje olijfolie mooi goudbruin.
Pel de San Marzano tomaten, snijd in 4 en haal de zaadjes eruit.
Meng de tomaten met wat bruschettakruiden, fijngesnipperde basilicum en vers gemalen of schilfers Parmigiano.
Beleg met de tomatenmengeling en rucola en dien op.
Buon Apetito.
TIP :
Optioneel:
Meng voor een echte Italiaanse twist nog wat olijfolie met Zi'Anna's tapenade en bestrijk de bovenkant van het broodje ermee.
Beleggen kan je natuurlijk naar keuze ik denk dan aan Buffelmozzarella, olijven, prosciutto etc....
Reactie plaatsen
Reacties