Gevuld gehaktbroodje met pasta
Ingrediënten :
750 gr. Gehakt (varken/rund)
300 gr. Spaghettoni
20 Sneetjes spek
3 Wortelen
2 Ajuin
1 Groene paprika
3 Teentjes look
250 gr. Verse spinazie
250 gr. Mozzarella
Scheutje Zi'Anna's olijfolie
5 Sneetjes gekookte of gerookte ham
Takjes verse tijm
Takjes verse rozemarijn
Laurierblad
1 dl. Witte wijn
1 dl Kalfsfonds of Bouillonblokje
2 Potjes tomatenpuree
100 gr. Parmigiano Reggiano
Bereiding :
Stoof de spinazie in een klontje boter, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Giet het overtollige water uit de spinazie weg en hak de spinazie grof.
Leg de speksneetjes op een aluminiumfolie, maak ballen van het gehakt, duw ze plat en leg ze op het spek met daarbovenop een sneetje ham.
Vul ze met de spinazie en een mooi stuk mozzarella.
Rol op en kleur de gehaktbroodjes aan in Zi'Anna's olijfolie samen met wat boter.
Haal de gehaktbroodjes eruit als ze aangekleurd zijn en leg even aan de kant.
Gebruik dezelfde pot (voor de aanbaksels) om de groenten in te stoven.
De ajuin, wortel, de paprika, look, rozemarijn, tijm, laurier aanstoven.
Voeg tomatenpuree toe en laat even meebakken.
Leg de gehaktbroodjes terug in de pot en blus het geheel met witte wijn en de kalfsbouillon.
Laat 40 min zachtjes pruttelen onder een deksel.
Kook de spaghettoni al dente in kokend gezouten water.
Giet de pasta af en meng onmiddelijk met een beetje saus.
Serveer de pasta met het in twee gesneden gehaktbroodje.
Overstrooi met vers geraspte Parmigiano.
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties