Gevuld gehaktbroodje met pasta

Gevuld gehaktbroodje met pasta

Ingrediënten :

750 gr. Gehakt (varken/rund)

300 gr. Spaghettoni

20 Sneetjes spek

3 Wortelen

2 Ajuin

1 Groene paprika

3 Teentjes look

250 gr. Verse spinazie

250 gr. Mozzarella

Scheutje Zi'Anna's olijfolie

5 Sneetjes gekookte of gerookte ham

Takjes verse tijm

Takjes verse rozemarijn

Laurierblad

1 dl. Witte wijn

1 dl Kalfsfonds of Bouillonblokje

2 Potjes tomatenpuree

100 gr. Parmigiano Reggiano

Bereiding :

Stoof de spinazie in een klontje boter, kruid met peper, zout en nootmuskaat. 

Giet het overtollige water uit de spinazie weg en hak de spinazie grof.

Leg de speksneetjes op een aluminiumfolie, maak ballen van het gehakt, duw ze plat en leg ze op het spek met daarbovenop een sneetje ham.

Vul ze met de spinazie en een mooi stuk mozzarella.

Rol op en kleur de gehaktbroodjes aan in Zi'Anna's olijfolie samen met wat boter.

Haal de gehaktbroodjes eruit als ze aangekleurd zijn en leg even aan de kant.

Gebruik dezelfde pot (voor de aanbaksels) om de groenten in te stoven.

De ajuin, wortel, de paprika, look, rozemarijn, tijm, laurier aanstoven.

Voeg tomatenpuree toe en laat even meebakken.

Leg de gehaktbroodjes terug in de pot en blus het geheel met witte wijn en de kalfsbouillon.

Laat 40 min zachtjes pruttelen onder een deksel.

Kook de spaghettoni al dente in kokend gezouten water.

Giet de pasta af en meng onmiddelijk met een beetje saus. 

Serveer de pasta met het in twee gesneden gehaktbroodje.

Overstrooi met vers geraspte Parmigiano.

Buon apetito.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.