Spaghettoni met witloof en gehaktballetjes
Ingrediënten :
300 gr. Spaghettoni
5 Stronken witloof
250 gr. Gehakt (varken/rund)
2 Teentjes look
2 dl. Room
Klontje boter
Zi'Anna's olijfolie
Nootmuskaat
Peterselie
Peper/zout
Bereiding :
Maak balletjes van het gehakt en bak ze gaar in de helft olijfolie en de helft boter.
Laat de balletjes uitlekken op een keukenpapier en houd warm voor later.
Kook de spaghettoni in kokend gezouten water al dente.
Gebruik dezelfde pan van de balletjes om het gesneden witloof aan te stoven samen met een teentje look in gesmolten boter.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg de room toe en laat het geheel een tweetal minuten doorkoken.
Haal de pasta uit het kookvocht en voeg toe aan het witloof samen met wat kookvocht van de pasta voor de binding.
Voeg balletjes en peterselie toe en dien op.
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties