Halloween gnocchi met spekjes

Halloween gnocchi met spekjes

Ingrediënten :

1 kg Pompoen

4 Grote bloemige aardappelen

Enkele takjes tijm

Grof zout

4 Teentjes look

1 Ajuin

Boter

Rozemarijn

Laurier

300 gr. Bloem (dopio zero)

3 Eierdooiers

150 gr Parmigiano reggiano

150 gr. Spekblokjes

Bereiding :

Schil de pompoen, snijd ze in grote stukken en leg  in een ovenschaal.                                                                                                                                                                                Was de aardappelen en leg ze bij de pompoen.

Voeg ook een klontje boter, 2 teentjes look, tijm en rozemarijn toe.

Kruid met peper en grof zout en plaats in de oven gedurende 45 min op 180°C

Snijd de ajuin en de rest van de pompoen in grove stukken.

Stoof dit onder deksel aan in klontje boter samen met look, tijm, rozemarijn en een beetje water.

Haal de kruiden eruit en mix dit tot een gladde puree. kruid af, houd warm en zet aan de kant voor later.

Haal de pompoen met aardappel uit de oven en pel de aardappel.

Doe alles in een passe vite en draai door.

Voeg hierbij de bloem, de eierdooiers en de Parmigiano toe.

Kruid af en doe het deeg in een spuitzak, spuit balletjes of lange slierten en laat  afkoelen (10 min).

Vorm balletjes en bewerk ze met een stokje om de vorm van de pompoen na te bootsen.

Steek een takje tijm bovenaan je gnocchi.

Kook de gnocchi in kokend gezouten water.

Wanneer ze komen boven te drijven zijn ze gaar.

Laat een klontje boter smelten en bak de gnocchi nog even op tot ze mooi goudbruin zijn.

Bak de spekblokjes.

Schep de pompoencréme in een bord en serveer met de gnocchi, botersaus en de gebakken spekblokjes.

Buon Apetito.

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.