Palline fritte dolci
Ingrediënten :
30 gr. Boter
2,5 Dl. Melk
10 gr. Gedroogde gist
220 gr. Gezeefde patisseriebloem
2 Eieren
1 Zakje vanillesuiker
Rasp van 1 citroen
Rasp van 1 sinaaasappel
Bereiding :
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Zeef de bloem .
Doe de gist samen met de melk in een maatbeker.
Roer het mengsel zodat de gist oplost in de melk.
Smelt de boter.
Rasp de citroen en de sinaasappel.
Doe de melk met de gist, de geraspte citroen en sinaasappel bij de bloem en meng alles.
Scheid het eiwit en de dooiers.
Voeg de dooiesr en de gesmolten boter onder het beslag van bloem en melk.
klop het eiwit op.
Meng het eiwit onder het beslag.
Voeg een snuif zout en de vanillesuiker toe.
Zet de friteuse op 180°C.
Giet het beslag met een klein pollepeltje in één keer in het hete frietvet.
Bak niet te veel tegelijk,
Bak de pallini's goudbruin. Draai ze tijdens het bakken even om.
Leg op een keukenpapier en laat even uitlekken.
Overstrooi met bloemsuiker.
Serveer eventueel met een bolltje vanilleijs.
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties