Runderreepjes in pikant roomsausje

Runderreepjes in pikant roomsausje

Ingrediënten : 

500 gr. Filet pur

2 Ajuin

2 Teentjes look

250 gr Champignons

Paprikapoeder

1 Rood Pepertje

Scheutje cognac

500 ml. Room

250 ml. Zi'Anna's Passata 

500 gr. Pasta of rijst

Klontje boter

50 gr. Roux

 

Bereiding : 

Snijd de filet pur in reepjes en bak ze aan in een klontje boter.

Doe de filet pur in een grotere kookpot en deglaceer de pan met beetje cognac, voeg de cognac bij de reepjes.

Snijd de ajuin in ringen en de look in kleine stukjes, bak dit in dezelfde pan als het vlees mooi bruin met het rode pepertje en overstrooi met paprikapoeder.

Voeg de champignons toe en laat meebakken.

Blus het mengsel met beetje water en de passata en voeg dit ook toe aan het vlees.

Kook de pasta in kokend gezouten water al dente.

Voeg de room aan het vleesmengsel toe en laat sudderen op een laag vuurtje gedurende een 10 tal minuten.

Kruid het geheel af en bind met de roux.

Serveer met de pasta of rijst.

Buon apetito.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.