Lasagne maar anders
Ingrediënten :
500 gr. Gemengd gehakt
2 Ajuinen
2 Teentjes look
Zi'Anna's olijfolie
1 Fles Passata
1 Glas rode wijn
1 Rood pepertje
1 Potje tomatenpuree
100 gr. Bloem
100 gr Boter
750 ml. Melk
Scheutje room
Peper
Zout
Nootmuskaat
6 Eieren
300 gr Semola
300 gr. Pastabloem
Basilicum
oregano
250 gr. Mozzarella
250 gr. Parmigiano Reggiano
Bereiding :
Doe de eieren samen met de semola en de bloem in de keukenrobot en laat een 10 tal minuten kneden.
Wikkel het pastadeeg in plastiekfolie en leg half uurtje aan de kant.
Maak ondertussen een Bolognaise : Stoof de ajuin samen met de look, het rode pepertje in olijfolie.
Blus de ajuin met de rode wijn en laat het geheel goed inkoken zodat de wijn bijna helemaal verdampt is.
Bak het gehakt en voeg toe aan het ajuinmengsel samen met de passata, kruid met peper en zout en laat half uurtje pruttelen onder deksel.
Maak een béchamel : smelt de boter, voeg de bloem toe laat wat uitdrogen, klop al roerende de melk eronder.
Laat binden onder voortdurend roeren en smaak af met scheutje room, beetje Parmigiano, peper, zout en nootmuskaat.
Rol de pasta uit en kook hem even in kokend gezouten water.
Haal uit het kookwater en leg ze direct in koud water zodat ze niet te slap worden.
Laat vervolgens uitdruipen op een keukenhanddoek.
Neem een taartvorm, vet deze een beetje in met olijfolie en beleg met de lasagnevellen. Voeg vervolgens de bolognaise, de mozzarella, basilicumblaadjes en Parmigiano toe en leg hierop weer lasagnevellen, herhaal tot boven.
Plooi de onderste lasagnevellen nu dicht en overstrooi met parmigiano en oregano.
Bak in de oven op 180°C gedurende 40 minuten.
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties