Pasta met gehakt, champignons en Parmigiano
Ingrediënten :
400 gr. Gemengd gehakt
Zi'Anna's olijfolie
1 Bakje Champignons
1 Sjalot of ajuin
2 Teentjes look
400 gr. Pasta naar keuze
Zwarte peper
100 gr. Boter
150 gr. Parmigiano Reggiano
1/2 Rood pepertje
Bereiding :
Bak het gehakt goudbruin in de olijfolie en leg aan de kant voor later.
Snijd de champignons in stukken.
Doe een beetje olijfolie in dezelfde pan en bak er de champignons in. Voeg wat boter bij de champignons.
Pel de sjalot en de teentjes look. Snijd fijn en voeg toe aan de champignons.
Kook de pasta al dente in kokend gezouten water
Doe de champignons samen met het gehakt.
Zet de pan terug op het vuur met een klontje boter.
Giet er een pollepel van het kookvocht bij en meng.
Rasp er de Parmigiano bij en meng het geheel.
Giet de gare pasta af en meng in de saus. Zet het vuur af.
Voeg er de champignons met het gehakt aan toe.
Meng alles een laatste keer onder elkaar en serveer.
Buon apetito.
Tip : 's anderendaags had ik nog een portie over en had ik net een béchamelsaus gemaakt voor een ander gerecht waar ik ook een restje van had. Ik heb deze twee restjes gemengd, gemalen kaas erover en het geheel gegratineerd als een ovenschotel. OVERHEERLIJK RESTJE!!!
Reactie plaatsen
Reacties