Pasta met gehakt, champignons en Parmigiano

Pasta met gehakt, champignons en Parmigiano

Ingrediënten :

400 gr. Gemengd gehakt

Zi'Anna's olijfolie

1 Bakje Champignons

1 Sjalot of ajuin

2 Teentjes look

400 gr. Pasta naar keuze

Zwarte peper

100 gr. Boter

150 gr. Parmigiano Reggiano

1/2 Rood pepertje

Bereiding :

Bak het gehakt goudbruin in de olijfolie en leg aan de kant voor later.

Snijd de champignons in stukken.

Doe een beetje olijfolie in dezelfde pan en bak er de champignons in. Voeg wat boter bij  de champignons.

Pel de sjalot en de teentjes look. Snijd  fijn en voeg toe aan de champignons.

Kook de pasta al dente in kokend gezouten water

 

Doe de champignons samen met het gehakt.

Zet de pan terug op het vuur met een klontje boter.

Giet er een pollepel van het kookvocht bij en meng.

Rasp er de Parmigiano bij en meng het geheel.

Giet de gare pasta af en meng in de saus. Zet het vuur af.

Voeg er de champignons met het gehakt  aan toe.

Meng alles een laatste keer onder elkaar en serveer.

Buon apetito.

Tip : 's anderendaags had ik nog een portie over en had ik net een béchamelsaus gemaakt voor een ander gerecht waar ik ook een restje van had. Ik heb deze twee restjes gemengd, gemalen kaas erover en het geheel gegratineerd als een ovenschotel. OVERHEERLIJK RESTJE!!!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.