krokante kabeljauw met citroenpasta
Ingrediënten :
2 Kabeljauwhaasjes
400 gr. Spaghettoni
2 Eieren
2 Teentjes look
Rasp van 1 citroen
1 Tl. tijm
Paneermeel
Parmigiano reggiano
Zonnebloempitolie
Zi'Anna's olijfolie
Zout en peper
1 Ajuin
Sap van 2 citroenen
1 Dl. Room
1 San Marzano tomaat
Mini basilicum
Bereiding :
Stoof de ajuin samen met een teentje look en de tijm in Zi'Anna's olijfolie, voeg de rasp van 2 citroenen toe en blus met citroensap.
Voeg de room toe en laat op zacht vuurtje sudderen.
Pel de San Marzano tomaat en haal de zaadjes eruit en snijd in blokjes, bewaar voor later.
Om te paneren: bak de look zachtjes in een beetje olijfolie. Voeg citroenrasp, tijm en basilicum toe.
Voeg toe aan het paneermeel .
Doe het mengsel op een bord en als het een beetje is afgekoeld voeg je de Parmezaanse kaas en naar smaak zout en een beetje peper toe.
Spoel de kabeljauwfilets met koud water en dep goed droog.
Haal de kabeljauwfilets één voor één door het ei en vervolgens het paneermeel.
Kook de pasta al dente in kokend gezouten water.
Meng de pasta met de saus en voeg de tomatenblokjes toe samen met basilicumblaadjes en laat nog even goed doorwarmen.
Bak de kabeljauwhaasjes gaar en goudbruin in zonnebloempitolie..
Serveer met partjes citroen.
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties