Spaghettoni met aubergine , ei en mozzarella
Ingrediënten :
1 Aubergine
1 Teentje look
5 El. Zi'Anna's olijfolie
50 gr. Ontbijtspek
1 Ui
20 kerstomaten
100 gr. Mozzarella
1 Rood pepertje
400 gr. Zi'Anna's Spaghettoni
3 eieren
100 gr. Parmigiano Reggiano
zout
Bereiding :
Pel de kerstomaten door ze even in kokend water te leggen en te schrikken in ijswater.
Snijd de aubergine in plakjes, leg in een vergiet en bestrooi met wat zout. Laat de aubergines vervolgens uitlekken.
Spoel de Aubergine nu af onder koud water en dep deze droog.
Bak de Aubergine tot ze lichtbruin kleuren en laat deze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Bak het ontbijtspek zonder vetstof.
Voeg nu de tomaten toe samen met de gesnipperde ajuin, look en chilipeper. Breng op smaak met wat zout als dit nodig is.
Laat alles rustig door pruttelen voor een minuut of 15. Roer de saus af en toe even om zodat deze niet aanbakt aan de bodem van de pan.
Kook de spaghettoni in kokend gezouten water al dente.
Doe de pasta rechtstreeks uit het kookvocht bij de saus, meng het geheel en voeg de gebakken aubergine toe.
Doe in een diep bord en overstrooi met het fijngesneden eitje, stukjes mozzarella en enkele basilicumblaadjes.
Serveer met gesraspte Parmigiano Reggiano
Buon Apetito
Reactie plaatsen
Reacties