Zelfgebakken broodje met rosbief, pesto en kerstomaat

Zelfgebakken broodje met rosbief, pesto en kerstomaat

Ingrediënten :

700 gr. Bakmeel ( + wat extra)700 g

350 ml. Water

100 gr. Pompoenpitten (facultatief)

25 gr. Verse gist

1 Dl. Zi' Anna's olijfolie (+ wat extra)

2 Kl. Zout

5  Plakken rosbief

100 gr. Kerstomaten

75 gr. Huisgemaakte pesto 

Pijnboompitten

Basilicumblaadjes

Parmezaanschilfers

Bereiding :

Verwarm de oven op 220° C. 

Doe 450 g bloem in de keukenrobot. Los de gist op in lauw water, Giet de rest van het water en laat draaien tot een plakkerig deeg.

Laat draaien tot een elastisch deeg, dek af en laat ongeveer 45 minuten rijzen tot het volume verdubbeld is.

Kneed het deeg voor een tweede keer  en voeg er de olijfolie, pompoenpitten, 4 el water en het zout aan toe. Voeg er de rest van de bloem bij en laat draaien tot een soepel deeg. Dek weer af en laat nog eens 45 minuten afgedekt rijzen.

Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm er lange, brede broden van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog een halfuur rijzen.

Bestrijk met olijfolie, bestuif  met bloem en bak ze in ongeveer 35 minuten  in de oven.

Snijd het broodje open bestrijk met pesto en beleg met rosbief, parmezaanschilfers, basilicum, pijnboompitten  en kerstomaten.

Buon apetito.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.