Fusilloni met pesto van courgettebloem en Pavé d'Ostende
Ingrediënten :
250 gr.Pavé d'Ostende
200gr. pijnboompitten
1 Teentje look
10 Courgettebloemen
50 gr. Basilicum
70 cl. Zi'Anna's olijfolie
1 Limoen
250 gr Zi'Anna's Fusilloni
Zwarte peper
zout
Bereiding :
Snijd de pavé d'Ostende in blokjes.
Reinig de courgettebloem en haal de bloemblaadjes van de stengel, gebruik de stamper niet maar houd wel de minicourgettes, snijd deze in schijfjes en bak ze kort aan in olijfolie, laat uitlekken op keukenpapier en gebruik dit als als garnituur voor later.
Doe de pijnboompitten in de blender samen met het teentje look en de courgettebloemen. Voeg een beetje olijfolie toe en kruid met peper en zout.
Voeg rasp van de limoen toe en ook het sap van een halve limoen met de basilicumblaadjes.
Cutter het geheel en voeg als laatste de pavé d'Ostende toe, laat draaien tot een mooie smeuïge massa.
Kook de fusilloni in kokend gezouten water al dente.
Haal de pasta uit het kookvocht en doe dit in een grote pan samen met de pesto meng het geheel op een zacht vuurtje en voeg wat kookvocht van de pasta toe.
Overstrooi het geheel met wat geraspte Parmigiano.
Serveer met de aangebakken mini courgettes en enkele blaadjes basilicum.
Buon apetito.
Tip : De pijnboompitten kunnen vervangen worden door walnoten of amandelen dit naargelang smaak en wat je juist in huis hebt.
Ik gebruikte de pavé d'Ostende omdat er nog een stukje in de frigo lag deze kan je natuurlijk ook altijd vervangen door een zachte kaas zoals bijvoorbeeld een Tallegio, Maredsous,etc....
Reactie plaatsen
Reacties