Citroendessertje :
Ingrediënten:
110 gr. Ongezouten boter
3 Eieren
1 Zakje pec (confituursuiker)
225 gr. Suiker
3 Citroenen
150 gr. Platte kaas
120 gr. Opgeklopte slagroom
1 El. Vanillesuiker
Citroenrasp van een citroen
6 Koekjes naar keuze
6 El. Citroenconfituur
Eventueel extra slagroom ter garnering
Bereiding :
Rasp de citroenen. Pers de citroenen uit en vang het sap op.
Bewaar de schillen van de uitgeperste citroenen in de diepvries om je dessert nadien in te serveren
Verwarm de boter 2 tot 3 minuten in de microgolf tot het gesmolten is.
Mix de eieren, suiker en pec en citroen (rasp en sap) door elkaar en voeg dit toe aan de gesmolten boter. Mix dit door elkaar.
Zet het mengsel in de microgolf en verwarm dit 5 minuten op de hoogste stand. (Roer dit tussentijds 2 tot 3 keer door met een vork. Pas op: HEET!)
Als het mengsel dik genoeg is, giet de citroenconfituur in potjes terwijl het nog heet is sluit met deksel draai ze om en laat afkoelen zodat ze vacum trekken..
Zet de potten als ze afgekoeld zijn in de koelkast.
Als de hoeveelheid te veel is kan je de rest gebruiken als confituur op de boterham of in andere desserts of invriezen voor later.
Verkruimel de koekjes
Meng de platte kaas met de slagroom, de citroenconfituur, vanillesuiker en de citroenrasp tot je een mooie crème hebt.
Verdeel de crème over de bewaarde citroenen .
Laat de créme minimaal een uur opstijven in de koelkast.
doe er een beetje extra slagroom op eventueel nog wat confituur, overstrooi tot slot met de koekjes.
Buon Apetito.
Reactie plaatsen
Reacties