Zi'Anna's spaghettoni met balletjes, rode ui en wortelen
Ingrediënten :
700 gr. Gemengd gehakt
100 gr. Paneermeel
1 ei
50 gr. Boter
Peterselie
1 Rood pepertje
1 Ajuin
2 Teentjes look
5 Rode ajuin
500 gr. Wortelen
Oregano
Laurierblad
Satékruiden
500 gr. Zi'Anna's spaghettoni
Takje verse oregano
2 El. Bloem
0,5 dl. Porto
1 Potje tomatenpuree
2 Bouillonblokjes (kip)
Dille of enkele takjes venkel
100 gr. Parmigiano reggiano
Bereiding :
Meng het gehakt met een ei, paneermeel, 1 gesnipperde ajuin, gehakte peterselie, peper, zout. Rol hiervan balletjes en kleur ze aan in een klontje boter. Haal ze uit de pan en leg aan de kant voor later.
Snijd de rode ui in slierten en stoof deze in dezelfde pan als de balletjes samen met een laurierblaadje, tijm, rood pepertje en enkele verse blaadjes oregano. Bak de ui mooi bruin en voeg dan een potje tomatenpuree toe, laat ook de tomatenpuree goed meebakken, voeg nu enkele lepels bloem toe en meng het geheel goed.
Blus met porto en water en doe dit in een pot om lang te stoven.
Bak in dezelfde pan de wortelen tot ze mooi glazig zijn en blus ook dit met beetje water en voeg toe aan de ajuinen samen met de balletjes en een bouillonblokje.
Laat het geheel pruttelen op een zacht vuurtje gedurende 1 a 1,5 uur onder deksel.
Kook de spaghettoni in kokend gezouten water al dente.
Meng de saus met de pasta en serveer met enkele balletjes?
Werk af met vers geraspte Parmigiano en venkeltakjes.
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties