Calamarata met aardappelcréme, mosselen en boontjes
Ingrediënten :
300 gr. Zi'Anna's Calamarata
Klontje boter
5 Bintje Aardappelen
1 Ajuin
1/2 Rood pepertje
1/2 tak selder
Zi'Anna's olijfolie
Sap van 1 citroen
100 gr. Fijne groene boontjes
100 gr;. Boterboontjes
1.5 kg Zeeuwse mosselen
2 takjes Peterselie
1 Teentje Look
150 ml droge witte wijn
gezeefd mosselvocht
1,5 L. Groentebouillon
Kookvocht van de pasta
Bereiding :
Was en reinig de mosselen en verwijder de mosselen die open of gebroken zijn.
Snijd de ajuin, selder, rood pepertje en look in kleine stukjes en stoof in een beetje olijfolie en klontje boter samen met de peterseliestengels.
Voeg de mosselen toe alsook de witte wijn.
Laat de mosselen garen onder deksel op hoog vuur 2 a 3 minuten tot ze open zijn.
Haal de mosselen uit hun kookvocht met een schuimspaan en zeef de overgebleven bouillon.
Dek de mosselen af met plastiekfolie zodat ze niet uitdrogen.
Maak een groentebouillon met 2 bouillonblokjes en 1,5 liter water.
Kook hierin de boontjes gaar en koel ze af in koud water zodat ze mooi groen blijven.(let op spaar de bouillon voor de aardappelen)
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine vierkante blokjes.
Kook de aardappelen in de groentebouillon, haal enkele blokjes eerder uit (beetgaar)voor de garnituur.( bak deze eventueel een beetje aan in olie om ze krokant te maken)
Mix de gegaarde aardappelen in de bouillon en kruid af met peper en zout
Kok de pasta in kokend gezouten water half gaar.
Snijd de peterselie fijn en haal de mosselen uit de schelpen.
Na halve gaartijd van de pasta voeg de pasta direct uit het kookvocht toe aan de aardappelcréme samen met wat kookvocht en laaat de pasta op een zacht vuur verder garen in de créme.
Voeg net voor het serveren de mosselen, peterselie de aardappelblokjes en de boontjes toe.
kruid af met peper en zout en serveer.
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties