Rode pesto noedels
Ingrediënten :
500 gr. Noedels
Zi'Anna's olijfolie
2 Rode puntpaprika’s
150 gr Zongedroogde tomaten op olie
100 gr Amandelen
1 Teentje look
75 gr pecorino
75 gr. Parmigiano Reggiano
Enkele blaadjes basilicum
Zout
Bereiding :
Kook de pasta "al dente" in kokend gezouten water.
Schil de puntpaprika's, snijd in grove stukken en stoof ze aan in olijfolie tot ze mooi zacht zijn.
Doe het vruchtvlees in een keukenrobot.
Doe er de amandelen, look en zongedroogde tomaten bij.
Hak dit mengsel zo fijn mogelijk.
Voeg de Pecorino en de Parmigiano toe en ook wat olie uit het potje van de zongedroogde tomaten.
Meng in de keukenrobot tot je een lekker smeuïge saus krijgt.
Breng indien nodig op smaak met wat zout. Voeg de basilicum toe en maal dit kort door de pesto.
Meng de pasta met de pesto overstrooi met de rest van de pecorino en serveer.
Buon Apetito.
TIP : De pesto kan ook gebruikt worden bij de aperitief op bruschetta's of als topping op een pizza
Reactie plaatsen
Reacties