Rode Pesto noedels

Rode pesto noedels

Ingrediënten :

500 gr. Noedels

Zi'Anna's olijfolie

2 Rode puntpaprika’s

150 gr Zongedroogde tomaten op olie

100 gr Amandelen

1 Teentje look

75 gr pecorino

75 gr. Parmigiano Reggiano

Enkele blaadjes basilicum

Zout

Bereiding :

Kook de pasta "al dente" in kokend gezouten water.

Schil  de puntpaprika's, snijd in grove stukken en stoof ze aan in olijfolie tot ze mooi zacht zijn.

Doe het vruchtvlees in een keukenrobot.

Doe er de amandelen, look en zongedroogde tomaten bij.

Hak dit mengsel zo fijn mogelijk.

Voeg de Pecorino en de Parmigiano toe en ook wat olie uit het potje van de zongedroogde tomaten.

Meng in de keukenrobot tot je een lekker smeuïge saus krijgt.

Breng indien nodig op smaak met wat zout. Voeg  de basilicum toe en maal dit kort door de pesto.

Meng de pasta met de pesto overstrooi met de rest van de pecorino en serveer.

Buon Apetito.

TIP : De pesto kan ook gebruikt worden bij de aperitief op bruschetta's of als topping op een pizza

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.