Zi'Anna's Fusilloni met asperges, krokante aardappelcrumble en pancetta
Ingrediënten :
500 gr. Fusilloni
250 gr. Asperges
Klontje boter
1/2 L. Arachideolie
1 Grote aardappel
4 Eieren
1 Dl. Room
250 gr. Pancetta
150 gr. Parmigiano Reggiano
Zwarte peper
Zout
Bereiding :
Kook de Fusilloni al dente in kokend gezouten water.
Schil de aardappel, rasp en was en laat uitlekken op een handdoek.
Bak de aardappel in arachideolie tot deze mooi krokant is, bewaar op een keukenpapier voor later.
Maak de asperges schoon en snijd in grote stukken.
Kook de asperges circa 8 minuten en giet dan af.
Bak de pancetta in een pan zonder olie totdat het krokant is.
Laat de pancetta uitlekken op keukenpapier.
Kook de eieren hard, pel ze en plet ze met een vork tot mimosa.
Doe een klontje boter in de pan waarin je de pancetta hebt gebakken.
Stoof de asperges hierin kort aan.
Voeg dan de room en een beetje kookvocht van de asperges, de Parmigiano en een snufje zout en peper toe.
Laat dit een paar minuten zachtjes koken en voeg dan de Pasta toe.
Meng alles goed door en zet dan het vuur uit.
Serveer met de krokante pancetta en overstrooi met mimosa van ei en de aardappelcrumble .
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties