Pasta met groene asperges en créme van broccolini
Ingrediënten :
500 gr. Fusilloni
500 gr. Groene asperges
500 gr. Broccollini
200 gr. Parmigiano Reggiano
Enkele basilicumblaadjes
Pijnboompitten
Zwarte peper
zout
Zi'Anna's olijfolie
Bereiding :
Schil de asperges en snijd in grove stukken.
Rooster de pijnboompitten.
Kook de geschilde asperges 2 minuten in gezouten water en schrik ze in koud water om de groene kleur te behouden.
Kook in hetzelfde water de helft van de broccollini en schrik dit ook in ijswater, de andere helft mag enkele minuten langer koken.
Schep de langer gekookte broccollini in een blender samen met wat kookvocht zwarte peper, pijnboompitjes en de Parmigiano.
Kook de fusilloni in kokend gezouten water "al dente".
Meng de créme van de broccollini met de pasta en voeg eventueel nog een beetje kookvocht van de pasta toe.
Voeg de asperges en de broccolinni toe en laat nog even doorwarmen.
Overstrooi met de Parmigiano en werk af met basilicumblaadjes en pijnboompitten.
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties