Pasta met groene asperges en créme van broccolini

Pasta met groene asperges en créme van broccolini

Ingrediënten :

500 gr. Fusilloni

500 gr. Groene asperges

500 gr. Broccollini

200 gr. Parmigiano Reggiano

Enkele basilicumblaadjes 

Pijnboompitten

Zwarte peper

zout

Zi'Anna's olijfolie

Bereiding :

Schil de asperges en snijd in grove stukken.

Rooster de pijnboompitten.

Kook de geschilde asperges 2 minuten in gezouten water en schrik ze in koud water om de groene kleur te behouden.

Kook in hetzelfde water de helft van de  broccollini en schrik dit ook in ijswater, de andere helft mag enkele minuten langer koken.

Schep de langer gekookte broccollini in een blender samen met wat kookvocht zwarte peper, pijnboompitjes en de Parmigiano.

Kook de fusilloni in kokend gezouten water "al dente".

Meng de créme van de broccollini met de pasta en voeg eventueel nog een beetje kookvocht van de pasta toe.

Voeg de asperges en de broccolinni toe en laat nog even doorwarmen.

Overstrooi met de Parmigiano en werk af met basilicumblaadjes en pijnboompitten.

Buon apetito.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.