Bladerdeeg met groene asperges en dipsausje
Ingrediënten :
250 gr. Asperges
2 Vellen bladerdeeg
4 sneetjes gekookte hesp
100 gr. geraspte emmental
1 kl. Citroensap
1 kl. Sambal
Kl. Rode pesto
1,5 dl. Zi'Anna's olijfolie
200 gr. Witte asperges
1 Kl. Grof zeezout
2 Teentjes look
2 El Citroensap
1 El. Mosterd
1 Ei,
Paneermeel
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Voor de dipsaus :
Kook de helft van de asperges in gezouten water gedurende 5 a 10 min. gaar.
Giet ze af en laat de asperges goed uitlekken en afkoelen.
Doe het zeezout met de look, het eigeel, citroensap, Griekse yoghurt en de mosterd bij de afgekoelde asperges en pureer met de mixer .
Mix tot je een mooie gladde puree hebt.
Laat afkoelen in de frigo
Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperges af en schil ze.
Kook de asperges 10 minuten in kokend gezouten water.
Haal de asperges uit het kookvocht en laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrijk het bladerdeeg met de rode pesto , hierop de gekookte ham, gemalen emmental en rol op
Leg de asperges op een bakpapier en zorg dat de bladerdeegsluiting steeds aan de onderzijde zit.
Klop de eierdooier los.
Smeer het losgeklopte eigeel op de bovenkant van de aspergerolletjes.
Strooi wat emmental, paneermeel, peper en zout over de aspergerolletjes.
Bak de aspergerolletjes in ongeveer 15 minuten in de oven.
Buon apetito.
Tip : voor de vege versie kan je natuurlijk altijd de ham weglaten.
Reactie plaatsen
Reacties