Bladerdeeg met groene asperges en dipsausje

Bladerdeeg met groene asperges en dipsausje

Ingrediënten :

250 gr. Asperges

2 Vellen bladerdeeg

4 sneetjes gekookte hesp

100 gr. geraspte emmental

1 kl. Citroensap

1 kl. Sambal 

 Kl. Rode pesto

1,5 dl. Zi'Anna's olijfolie

200 gr. Witte asperges

1 Kl. Grof zeezout

2 Teentjes look

2 El Citroensap

1 El. Mosterd

1 Ei, 

Paneermeel

 

Bereiding :

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Voor de dipsaus :

Kook de helft van de asperges in gezouten water gedurende 5 a 10 min. gaar.

Giet ze af  en laat de asperges goed uitlekken en afkoelen.

Doe het zeezout met de look, het eigeel, citroensap, Griekse yoghurt en de mosterd bij de afgekoelde asperges  en  pureer met de mixer .

Mix  tot je een mooie gladde puree hebt.

Laat afkoelen in de frigo

Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de  asperges af en schil ze.

Kook de asperges 10 minuten in kokend gezouten water.

Haal de asperges uit het kookvocht en laat uitlekken op keukenpapier.

Bestrijk het bladerdeeg met de rode pesto , hierop de gekookte ham, gemalen emmental en rol op

Leg de asperges op een  bakpapier  en zorg dat de bladerdeegsluiting steeds aan de onderzijde zit.

Klop de eierdooier los.

Smeer het losgeklopte eigeel op de bovenkant van de aspergerolletjes.

Strooi wat emmental,  paneermeel, peper en zout over de aspergerolletjes.

Bak de aspergerolletjes in ongeveer 15 minuten in de oven.

Buon apetito.

Tip : voor de vege versie kan je natuurlijk altijd de ham weglaten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.