Zi'Anna's Fusilloni met asperges, krokante aardappelcrumble en pancetta

Zi'Anna's Fusilloni met asperges, krokante aardappelcrumble en  pancetta

Ingrediënten :

500 gr. Fusilloni

250 gr. Asperges

Klontje boter

1/2 L. Arachideolie

1 Grote aardappel

4 Eieren

1 Dl. Room

250 gr. Pancetta

150 gr. Parmigiano Reggiano

Zwarte peper 

Zout

 

 

Bereiding :

Kook de Fusilloni al dente in kokend gezouten water.

Schil de aardappel, rasp en was en laat uitlekken op een handdoek.

Bak de aardappel in arachideolie tot deze mooi krokant is, bewaar op een keukenpapier voor later.

Maak de asperges schoon en snijd in grote stukken.

Kook de asperges circa 8 minuten en giet dan af.

Bak de pancetta in een pan zonder olie totdat het krokant is.

Laat de pancetta uitlekken op keukenpapier.

Kook de eieren hard, pel ze en plet ze met een vork tot mimosa.

Doe een klontje boter  in de pan waarin je de pancetta hebt gebakken.

Stoof de asperges hierin kort aan.

Voeg dan de room en een beetje kookvocht van de asperges, de Parmigiano en een snufje zout en peper toe.

Laat dit een paar minuten zachtjes koken en voeg dan de Pasta toe.

Meng alles goed door en zet dan het vuur uit.

Serveer met de krokante pancetta en overstrooi met mimosa van ei en  de aardappelcrumble .

Buon apetito.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.