Cappelletti met broccoli gerookte zalm en zonnebloempitten
Ingrediënten :
3 Sjalot
1 Broccoli
70 gr. Zonnebloempitten
2 Teentjes look
500 gr. Cappelletti
1 Potje saffraandraadjes
200 gr. Parmigiano Reggiano
Zi'Anna's olijfolie
250 gr. Gerookte zalm of gekookte ham
50 gr. Pijnboompitten
Enkele blaadjes basilicum
Zwarte peper, zout
2 Bouillonblokjes (Kip of groentenbouillon naargelang smaak)
1 Dl. Room (facultatief)
Bereiding :
Zet de 2 bouillonblokjes op in 1,5 liter water en laat ze oplossen tot je een heldere bouillon hebt. (heb je verse bouillon mag dit natuurlijk ook.).
Pel de sjalot en de look en versnipper ze.
Stoof de sjalot en de look aan in Zi'Anna's olijfolie, voeg hierbij de saffraan en laat heel even meestoven.
Bevochtig met de bouillon en kook de pasta in de bouillon 3/4 gaar.
(zie gaartijd van de pasta op de verpakking).
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en was de broccoli.
Voeg de broccoli toe aan de pasta en laat nog een 3 tal minuten meekoken.
Giet de pasta door een zeef en vang het kookvocht op.
Zet de pasta weer op een zacht vuurtje, meng er de Parmigiano onder en kruid af met peper en zout.
Indien je pasta te droog lijkt kan je altijd wat van de opgevangen bouillon toevoegen.
Voor de liefhebbers van een romige pasta kan je de bouillon dan ook vervangen door room.
Schik op een groot bord en leg de gerookte zalm erop en overstrooi met de geroosterde pijnboompitten, basilicumblaadjes en de zonnebloempitten.
Buon apetito.
TIP : De zalm kan vervangen worden door gerookte of gekookte ham, kipblokjes, verse zalm, etc.....
Reactie plaatsen
Reacties