Mini pasta met chorizo en groene kool

Mini pasta met chorizo en groene kool

Ingrediënten :

300 gr. Mini pasta (Orzo)

100 gr.  droge worst (chorizo of salami kan ook)

1 Sjalot

200 g  Groene kool

1 liter kippenbouillon (of bouillonblokje)

150 g geraspte Parmezaan

Klontje boter

Zi'Anna's Olijfolie

pijnboompitten

 

Bereiding :

Verhit een pan met olijfolie en stoof de sjalot, de look en worst op laag vuur totdat de sjalot zacht is.

Rooster de pijnboompitten en laat uitlekken op keukenpapier voor de afwerking.

Voeg de groene kool en de mini pasta toe en bak even kort mee.

Doe de  bouillon erbij, totdat de pasta net onder staat.

Zet het vuur zo hoog dat de bouillon heel zachtjes kookt en voeg steeds opnieuw bouillon toe als die is uitgekookt.

Proef regelmatig om te zien of de pasta gaar is.

Roer de pasta regelmatig  om te voorkomen dat hij plakt.

Voeg als de pasta bijna gaar is de Parmezaan en boter toe.

Roer even goed door en serveer in een diep bord.

Werk af met Parmigiano schilfers en de geroosterde pijnboompitten.

Buon apetito.

 

Tip : De pasta kan hier makkelijk vervangen worden door een risottorijst.

Ook de groene kool kan vervangen worden door een andere groente naar keuze zoals bv.spinazie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.