Formaggio bianco con uva e pistacchi :
Ingrediënten:
1 kg. Platte kaas
1 Dl. Room
120 gr. Bloemsuiker
2 Zakjes vanillesuiker
1 Limoen (sap en zeste)
250 gr. Druiven
1 Pak Koekjes naar keuze (Bastogne, speculoos....)
100 Gr gezouten pistachenoten
Bereiding :
Klop de room half op in de keukenrobot samen met de bloemsuiker en de vanillesuiker.
Meng de platte kaas met de room en voeg hieraan het sap van 1 Limoen toe.
Meng het geheel goed en voeg naar smaak nog wat suiker toe indien nodig.
Vul de glazen voor 1/4 met het plattekaasmengsel en leg hierop enkele gehalveerde witte druiven en wat verkruimelde koekjes.
Doe de glazen verder vol met het mengsel en werk bovenaan af met de rest van de crumble, zeste van limoen en enkele druiven.
Buon apetito.
Met het motto het moet niet altijd moeilijk zijn om lekker te zijn.
Simpel gerechtje die bij iedereen wel in de smaak valt.
Ere wie ere toekomt, recept van stagiaire Kyana.
Grazie!!!
We kunnen dit dessert ook een Italiaanse twist geven door wat Limoncello toe te voegen aan het mengsel en de bastogne koekjes te vervangen door Cantuccini's om daarna het geheel te bestrooien met geroosterde pistachenoten.
(Zie recept van onze cantucinni's op onze blog) .
Reactie plaatsen
Reacties