Linguine met gele curry, gamba en pomodorino del Vesuvio
Ingrediënten :
6 Gamba
250 Gr. Zi'Anna's linguine
2 Teentjes look
1 Kl. Gele curry pasta
1 Rood pepertje
Enkele takken basilicum
1 Blikje Pomodorino del Vesuvio of kerstomaten in blik
Zi'Anna's olijfolie
Peper/ zout
Bereiding :
Pel de gamba en houd de pantsers bij voor de basis van de saus.
Kook de linguine 3/4 in kokend gezouten water.
Bak de pantsers met het fijngesneden teentje look, een koffielepel gele curry, het pepertje en de takken van de basilicum in Zi'Anna's olijfolie.
Doe de helft van de pomodorini's erbij, voeg wat kookvocht van de pasta toe en laat het geheel een drietal minuten goed doorkoken.
Passeer de saus door een zeef en duw de tomaten goed uit.
Bak de gamba in olijfolie aan beide zijden haal ze uit de pan en houd warm.
Doe in deze pan de saus en de rest van de pomodorini's, voeg de pasta rechtstreeks na 3/4 gaartijd toe aan de saus.
Laat de saus samen met de pasta goed doorkoken zodat het zetmeel van de pasta de saus kan binden.
gooi enkele blaadjes basilicum over het geheel en schik de gamba erop.
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties