Lasagne met witloof, champignons , scampi, pistachenoten

Lasagne met witloof, champignons , scampi, pistachenoten

Ingrediënten :

200 gr. Bloem (Tipo 00)

2 Eieren

Zi'Anna's olijfolie

4 Witloofstronken

2 Teentjes look

8 Scampi

100 Gr . Champignons

80 Gr. Pistachenoten

2 Dl. Room

300 Gr. Mozzarella

150 Gr. Parmigiano Reggiano

Peper/Zout

Nootmuskaat

Basilicum

Paneermeel

50 gr. Boter

 

 

Bereiding : 

Maak een pastadeeg door de eieren en de bloem in de keukenrobot te doen samen met een snuifje zout.

Gebruik de K van de keukenrobot om te kneden gedurende een 10 tal minuten.

Wikkel het deeg in plastiekfolie en laat ongeveer 30 minuten rusten in de frigo.

Snijd het witloof in grove stukken en bak ze in Zi'Anna's olijfolie, kruid met look, peper, zout en nootmuskaat.

Laat het geheel eventjes stoven tot het witloof bijna gaar is, voeg nu de room toe, laat kort inkoken en zet aan de kant voor later.

Snij de champignons en bak ze in olijfolie en leg ze op keukenpapier.

Pel de scampi's en bak ze even aan in olijfolie. Leg ze op een keukenpapier.

Rol de lasagne uit met de keukenrobot en kook ze even in kokend gezouten water.

Pel de pistachenoten en gooi ze even in de blender.

Werk nu laag per laag, begin met het witloofmengsel, pasta, basilicum, pistachenoten, mozzarella, Parmigiano, champignons, scampi en werk zo alle ingrediënten op.

Werk de bovenkant af met de rest van de mozzarella en de Parmigiano, enkele klontjes boter en wat paneermeel.

Buon apetito

 

Tip : De scampi kan makkelijk vervangen worden door stukjes zalm of andere vissoorten.

Ook past spinazie hier in deze lasagne als vervanger voor witloof.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.