Koekjes van Parmigiano Reggiano
Ingrediënten :
270 gr. Parmigiano Reggiano
200 gr. Boter
265 gr. Bloem
2 Eierdooiers
Snuifje zout
1 Limoen
Bereiding :
Meng de Parmigiano Reggiano in de keukenrobot met de deeghaak voeg de zachte boter, de bloem, eierdooiers en het zout toe en laat het geheel kneden tot een mooie homogene massa.
Rasp de limoen bij het mengsel en laat nog even meekneden.
Wikkel het deeg in plastiekfolie en laat enkele uren rusten in de frigo.
Verwarm de oven op 200°C
Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak tot 1/2 cm dikte.
Steek vormpjes uit en leg de koekjes op een met boterpapier belegde bakplaat.
Bak de koekjes 12 minuten op 200°C.
Buon Apetito.
TIP :
Gebruik gezouten boter dit maakt het net iets hartiger.
Ideaal voor de feestdagen voor bij de aperitief gewoon natuur of beleggen met prosciutto, mozzarella, burata,etc....
Reactie plaatsen
Reacties