Pasta met geroosterde bloemkoolcaviaar, pijnboompitten en spekblokjes
Ingrediënten:
500 gr. pasta
1 Bloemkool
100 gr. Pijnboompitten
Zi' Anna's olijfolie
2 Teentjes look
Oregano
Geraspte citroenschil
1 Rood pepertje
Geraspte Parmigiano Reggiano
200 gr. Gerookte spekblokjes
Zout & peper
Basilicum
Peterselie
Klont Boter
1 Dl. Room (optioneel)
Bereiding :
Cutter de bloemkool fijn samen met de pijnboompitten.
Bak de bloemkool samen met de pijnboompitten de gesnipperde look, oregano en het rood pepertje krokant in een mengeling van boter en olijfolie.
Kook de pasta al dente in kokend gezouten water.
Bak de spekblokjes krokant en laat uitlekken op een keukenpapier.
Meng de pasta onder het bloemkoolmengsel voeg nog wat olijfolie, kookvocht van de pasta, peterselie en de gesneden basilicum toe.
Voeg de spekblokjes toe en rasp de schil van de citroen over het gerecht.
Serveer met vers geraspte Parmigiano
Buon apetito.
Tip: Indien de spekblokjes wegelaten worden heb je een excellent en snel vege gerecht.
Wil je het iets romiger dan kan je op het laatste van de bereiding een beetje room toevoegen.
Reactie plaatsen
Reacties