Ravioli,Ferrero Rocher,nutella
19/11/2020
ingrediënten:
1 l. Arachide olie
Bloemsuiker
Voor het deeg:
200gr.Bloem (Tipo 00)
125 gr. Boter
1 Eidooier
Snuifje zout
1/2 Zakje vanillesuiker
Voor de vulling:
100 gr. Nutella
10 Ferrero Rochers
Enkele hazelnoten
Bereiding:
Maak een glad deeg van de bloem, de boter, de eierdooier en snuifje zout met de keukenrobot.
Wikkel het deeg in plastiekfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Rol het deeg dun uit met de pastamachine of met de deegrol.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en leg op 5tal cm van elkaar een halve koffielepel Nutella met hierop wat gehakte hazelnoten en een halve Ferrero Rocher.
Vouw dicht en druk de randen goed aan, steek de rondjes of vierkantjes naar keuze uit met een vorm.
Frituur de ravioli goudgeel in een pan met arachideolie.
Op keukenpapier laten uitlekken , met poedersuiker bestrooien en direct serveren.
Ideaal met bolletje vanille-ijscreem.
Buon Apetito.
Tip: Kies de vulling naar je eigen smaak, tijdens de carnavalsperiode in Italië gebruiken ze ook wel ricotta met gekonfijt fruit en zeste van sinaasappel als vulling.
Reactie plaatsen
Reacties