Ingelegde aubergine sott'olio

ingelegde  aubergine "sott'olio"ideaal op bruschetta's.

19/11/2020

ingrediënten:

4 Kleine aubergines
0,5 dl Zi'Anna's olijfolie
1 kl. Gedroogde oregano

1/2  Peperoncino
1 Ui in ringen 
1 Limoen 
1 dl Witte wijnazijn
2 dl Water
½ el. Paprika poeder
8 Teentjes knoflook
1 kl. Venkelzaad
1 kl. Zout
2 Laurierblad
Zonnebloemolie

Bereiding:

Schil en snijd de aubergines in lange reepjes.

Bestrooi de stukken met zout en laat deze 10 minuten marineren. Dep na 10 minuten de aubergines droog met een stuk keukenpapier en bak ze goudbruin in zonnebloemolie.

Laat afkoelen.

Als de aubergine is afgekoeld doe deze dan in propere confituurpotten.

Doe de olijfolie, knoflook, ui, limoen, azijn, water, paprikapoeder, oregano, de peperoncino (zonder zaadjes) venkel en de laurierbladeren in een pot en breng dit aan de kook.

Zet dan het vuur uit en giet de marinade over de aubergine. Sluit de pot af en laat dit minimaal een 2-tal weken marineren.

Buon Apetito.

Tip: probeer de kleine aubergines te gebruiken ze zijn iets lichter van kleur maar veel smaakvoller. Te vinden bij de betere groenteboer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.