Zi'Anna's Arancini

ingrediënten:

500gr. Arborio rissoto rijst

1 Sjalot

2 Teentjes look

1 Bouillonblokje

Water

250 ml. Zi'Anna's passata

150 gr. Gerookte spekblokjes

250 gr. Mozzarella

250 gr. Parmigiano Reggiano

150 gr. Diepvrieserwtjes

3 San Marzano tomaten

Zi'Anna's olijfolie

2 Eieren

Paneermeel

Bloem

Peper/zout

Bereiding:

Stoof de sjalot samen met de look en de spekblokjes in Zi'Anna's olijfolie.

Voeg de rijst toe, en bak deze even mee. Bevochtig met dubbele hoeveelheid water, voeg bouillonblokje toe.

Laat 15 min zachtjes koken en roer nu en dan, voeg Zi'Anna's passata toe alsook de diepvries erwtjes, laat nog 5 min koken tot het meeste vocht is opgenomen door de rijst.

Pel, ontpit en snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg deze onder de rijst.

Voeg nu de Parmigiano toe en roer het geheel goed door elkaar, kruid af en stort de risotto in  een platte ovenschaal, dek af met plastiekfolie en laat afkoelen gedurende enkele uren in de koelkast.

Snijd ondertussen de mozzarella in kleine blokjes.

Zet 3 kommen klaar om te paneren,1 met bloem,1 met eigelen en 1 met paneermeel.

Maak ballen van de afgekoelde risotto en duw er middenin enkele stukjes mozzarella, vorm mooie ronde ballen en paneer.

Frituur de arancine in arachideolie.

Buon Apetito.

tip:

de arancini kan je makkelijk combineren met een caponata of een dipsaus .

De gerookte spekblokjes kunnen vervangen worden door Mortadella

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.