La chitarra met courgettini en limoen
(ideale side dish bij een visgerecht)
20/12/2021
Ingrediënten :
500 Gr. La chitarra
2 Courgettes
2 Teentjes look
3 Limoenen
Scheutje witte wijn
Zi'Anna's olijfolie
Platte peterselie
150 gr. Parmigiano Reggiano
Zwarte peper
Zout
Bereiding :
Kook la chitarra in gezouten water "al dente".
Maak met een spiraalsnijder fijne linten van de courgette.
Doe Zi'Anna's olijfolie in een pan en bak de knoflook 2 minuten, draai het vuur wat hoger en voeg de courgettespaghetti toe, laat 2 à 3 minuten stoven en blus met een scheutje witte wijn en de Parmigiana .
Voeg citroenzeste toe en kruid met peper en zout.
Laat inkoken en meng de chitarra hierin + eventueel een beetje kookvocht van de pasta.
De Parmigiana en het kookvocht zorgen voor een binding van de saus en een romig geheel.
De platte peterselie toevoegen en serveren.
Serveer met Parmigiano Reggiano apart .
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties