Linguine met rode pesto en gegrilde gamba

Linguine met rode pesto en gegrilde gamba

14/12/2021

Ingrediënten :

500 gr. Zi'Anna's linguine

250 gr. Zongedroogde tomaten

Zi'Anna's olijfolie

2 Teentjes look

100 Gr. Pijnboompitten

1 Dl. Zi'Anna's olijfolie

150 gr. Parmigiano Reggiano

50 gr. Ricotta

1 Kl. Tomatenpuree

1 Limoen (sap)

zwarte peper

2 Kl. rode currypasta

1 Pepperoni

16 Gamba's

Basilicum

Saté-kruiden

Lookpoeder

Verse oregano

1 Limoen

Bereiding :

kruid de gamba's met saté-kruiden, look en  verse oregano en bak ze in de grillpan gaar.

Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender en breng indien nodig nog wat op smaak.

Kook de pasta in gezouten water "al dente".

Meng de pasta met de rode pesto en eventueel wat kookvocht van de pasta, laat even goed doorwarmen en  schik hierop de gebakken gamba's, overstrooi met basilicumblaadjes.

Serveer met partjes limoen.

Buon Apetito.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.