Zi'anna's Panzarotti
14/3/2021
ingrediënten:
Voor het deeg:
300 gr. Bloem Tipo OO
20 gr. boter
Snuifje zout
160 ml. Water
Voor de vulling:
100 gr. Ricotta
100 gr. Mozzarella
1/2 Bussel platte peterselie
100 gr. Parmaham (D.O.P.)
50 gr. Parmigiano Reggiano
1 Ei
Zwarte peper
Bereiding:
Maak een deeg van de bovenstaande ingrediënten, kneed dit deeg goed met de hand tot het mooi soepel is.
Doe het deeg in een bebloemde kom en laat rusten onder een handdoek gedurende 1 uur.
Rol het deeg fijn uit en gebruik een raviolimaker leg het deeg mooi erop vul met de vulling en sluit.
Verhit de Arachideolie in een pan en frituur de panzarotti hierin.
Buon apetito.
Tip: De vulling kan aangepast worden naar eigen smaak, zoals tomaat, basilicum, mozzarella.
Dit gerechtje is een typisch streetfood-gerecht uit Napels.
Mario's wijntip :
https://www.qualitywines-webshop.be/2019-FERRO-13-The-Lady-Pinot-Grigio-0.75l
Reactie plaatsen
Reacties