Pastakrokantjes met courgetteslierten en dipsausje
11/3/2021
ingrediënten:
150 gr. Bucatini
Enkele kerstomaten
2 Courgettes
Zi'Anna's olijfolie
2 Teentjes look
Enkele basilicumblaadjes
100 gr. gehaktballetjes
1 Pepertje
1 El. Sambal Oelek
1 Ei
100 gr. Parmigiano Reggiano
1 Pak loempiavellen
250 gr. Chavroux geitenkaas
1/2 Potje Zi'Anna's Tapenade
Bereiding:
Snijd de courgettes in slierten, pel de rode paprika en snijd ook in reepjes, snijd de champignons in plakjes.
Zet een grote pot met gezouten water op en kook hierin de bucatini na 2/3 de van de kooktijd mag je de kerstomaten en de courgettes hieraan toevoegen.
Bak 100 gr gerolde gehaktballetjes gaar en leg aan de kant
Giet de pasta samen met de groenten af in een vergiet en koel af onder stromend koud water.
Laat het geheel goed uitlekken.
Neem een grote wok en verwarm hierin de look samen met het pepertje aan e voeg de pasta, de basilicum, de gehaktballetjes en groentjes hieraan toe, kruid het geheel goed en maak het lekker.
Als het geheel gestoofd is doe dit terug in een zeef en laat overtollige olie uitdruipen.
Neem de loempiavellen en vul deze met de pastavulling, sluit de loempia door met een borsteltje het eigeel te gebruiken als lijm.
Verhit de Arachideolie in de wok en bak de krokantjes goudbruin, zorg er wel voor dat de olie niet te heet kan worden anders kleuren je krokantjes teveel aan de buitenkant en zijn ze niet warm aan de binnenkant.
Voor de dipsaus meng je de ricotta met Zi'Anna's tapenade en voeg je hieraan nog wat Parmigiano en sambal toe.
Buon apetito.
Tip: Maak de krokantjes daags voordien en bak ze af het moment je gasten er zijn.
Mario's wijntip:
https://www.qualitywines-webshop.be/Prosecco-Ca-Di-Rajo-Treviso-Brut-0.75l
Reactie plaatsen
Reacties