Carbonara kroketjes
Ingrediënten :
500 gr. Bucatini
250 gr. Spekblokjes
200 gr. Parmigiano Reggiano
1 L. Melk
80 gr Boter
150 gr. Mozzarella
8 Eigelen
3 Eieren
Bloem
Paneermeel
Zwarte peper
Bereiding :
Kook de bucatini in gezouten water, giet af en spoel NIET af
met water.(voor de binding)
Maak een béchamelsaus, boter smelten, bloem toevoegen, beetje laten uitdrogen op zacht vuurtje en al roerend de melk toevoegen tot de saus mooi glad is.
Voeg de geraspte Parmigiano en de mozzarella toe aan de saus samen met de eigelen.
Breng de saus op smaak met zwarte peper, zout, nootmuskaat.
Bak de spekblokjes en laat ze uitdruipen op een keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen.
Snij de bucatini in kleinere stukken en meng met de saus en de spekblokjes.
Stort het beslag op een plaat om snel te laten afkoelen.
Plaats in de frigo gedurende 2 uur.
Vorm kroketjes uit je beslag naar keuze rond, lang of vierkant.
Bebloem de kroketjes en paneer.
Frituur de kroketten op 180°C gedurende een 4-tal minuten.
Buon apetito.
TIP: Maak je beslag de dag ervoor, zo is je deeg steviger en heeft het mooi de tijd om helemaal af te koelen en kan je de kroketten ook beter vormen.
Reactie plaatsen
Reacties
Ziet er lekker uit, Dirk overtuigen om te proberen 😉
geniet ervan