Spaghetti alla Putanesca

Spaghetti alla Putanesca:

 

ingrediënten:

500 gr. San Marzano tomaten

1/2 Bosje Peterselie

100 gr. Zwarte olijven zonder pit

3 el. Kappertjes

3 Teentjes look

3 Ansjovisfilets (blik)

1 Peperoni

2 el. Tomatenpuree

400 gr. Spaghetti

6 EL. Olijfolie

Zout, zwarte peper

100 gr. Parmigiano Reggiano

Bereiding:

-De tomaten in kokend water dompelen, ontvellen, pitjes verwijderen, het vruchtvlees in grove stukken.

-De olijven en de kappertjes fijnhakken. De ansjovisfilets afspoelen, droogdeppen, in stukjes snijden en met een vork fijnprakken.

-De peperoni opensnijden, de pitjes verwijderen en in dunne ringetjes snijden, de lookteentjes fijnhakken.

-In een pan de olijfolie opwarmen samen met de peperoni en aanbakken, De stukjes tomaat, de tomatenpuree en de fijngeprakte ansjovis erdoor roeren , zonder deksel 15 min. laten pruttelen.

-De spaghetti "al dente " koken in gezouten water, de peterselie fijnhakken.

-Kappertjes en olijven toevoegen aan de saus, op smaak brengen met zwarte peper en zout (Let op de ansjovis is al redelijk zoutig).

-Giet de pasta af en meng met de saus, strooi de peterselie over het geheel en serveer  de Parmigiano apart erbij.

Buon Apetito.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.