• Alle recepturen op onze blog kunnen ook besteld worden in take away.
  • meer info: www.pastazianna.be of
  • bel :0476/897735

Spaghetti alla Putanesca

Spaghetti alla Putanesca:

 

ingrediënten:

500 gr. San Marzano tomaten

1/2 Bosje Peterselie

100 gr. Zwarte olijven zonder pit

3 el. Kappertjes

3 Teentjes look

3 Ansjovisfilets (blik)

1 Peperoni

2 el. Tomatenpuree

400 gr. Spaghetti

6 EL. Olijfolie

Zout, zwarte peper

100 gr. Parmigiano Reggiano

Bereiding:

-De tomaten in kokend water dompelen, ontvellen, pitjes verwijderen, het vruchtvlees in grove stukken.

-De olijven en de kappertjes fijnhakken. De ansjovisfilets afspoelen, droogdeppen, in stukjes snijden en met een vork fijnprakken.

-De peperoni opensnijden, de pitjes verwijderen en in dunne ringetjes snijden, de lookteentjes fijnhakken.

-In een pan de olijfolie opwarmen samen met de peperoni en aanbakken, De stukjes tomaat, de tomatenpuree en de fijngeprakte ansjovis erdoor roeren , zonder deksel 15 min. laten pruttelen.

-De spaghetti "al dente " koken in gezouten water, de peterselie fijnhakken.

-Kappertjes en olijven toevoegen aan de saus, op smaak brengen met zwarte peper en zout (Let op de ansjovis is al redelijk zoutig).

-Giet de pasta af en meng met de saus, strooi de peterselie over het geheel en serveer  de Parmigiano apart erbij.

Buon Apetito.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.