Courgettespaghetti met bloemkool-Bolognaise
10/1/2021
Vege -time!!!
ingrediënten:
3 El. Zi'Anna's olijfolie
2 Gesnipperde ajuinen
2 Teentjes look
2 Kl. Zeezout
1 Dl. Groentebouillon
1 Fles Zi'Anna's passata
100 Gr. Zongedroogde tomaten
1 Bussel basilicum
Tijm
1 Takje verse oregano
1/2 Rode peperoni
1 Bloemkool
150 Gr. Champignons
1 Potje Tomatenpuree
1El. Balsamicoazijn
1 El. Mosterd
Bladpeterselie
3 Courgettes
100 Gr. Parmigiano Reggiano
Bereiding:
Voor de Bolognaise: Stoof de ajuin samen met de look en de peperoni gedurende een 5-tal minuten tot ze glazig zijn.
Maak een groentebouillon of los enkele bouillonblokjes op in warm water en laat even koken.
Zet de pan van het vuur en doe de helft van de ajuin met de look in de blender samen met grof zeezout, groentebouillon, Zi'Anna's passata, de zongedroogde tomaten, oregano, tijm, en enkele blaadjes basilicum.
Laat draaien tot de zongedroogde tomaten helemaal fijn gemalen zijn in de saus.
Haal de saus uit de blender en zet even aan de kant.
Snijd de courgettes in slierten (In de supermarkt kan je ook al gesneden courgetteslierten kopen).
Cutter de bloemkool fijn (de grote van een rijstkorrel) en voeg de bloemkool toe aan de overgebleven ajuin en look, stoof de bloemkool hierin aan gedurende een 5-tal minuten samen met de in schijfjes gesneden champignons.
Meng de mosterd met de tomatenpuree en de balsamico in een potje en voeg toe aan de bloemkool.
Laat even meestoven en voeg nu de tomatensaus hieraan toe.
De saus mag nu op een zacht vuurtje garen terwijl je de courgetteslierten 2 minuten kookt in gezouten water.
Giet de slierten af , doe de saus erop en werk af met bladpeterselie en Parmigiano Reggiano.
Buon Apetito.
Reactie plaatsen
Reacties